söndag, november 13, 2005

DN skriver ” Ge alla inflyttade rösträtt”

Statsvetarna vid Uppsala universitet Ludvig Beckman och Per Strömblad skriver en ny rapport till regeringens integrationspolitiska maktutredning. På DN Debatt publiceras följande:

”Ge alla utländska medborgare som bor i landet full rösträtt. Risken att vissa individer får rösträtt i två länder utgör inget hinder för reformen. Att förvägra vissa samhällsmedlemmar rätten att fullt ut delta i den demokratiska processen står i konflikt med principen om allmän rösträtt. Den nuvarande ordningen är därför inte demokratiskt försvarbar. Genom att ge alla rätt att delta i riksdagsvalen underlättas dessutom integrationen av invandrare i Sverige. Det skriver statsvetarna Ludvig Beckman och Per Strömblad vid Uppsala universitet i en ny rapport till den statliga integrationspolitiska maktutredningen. ”

Tycker regeringen att det är välspenderade skattepengar att låta dessa förvirrade
s.k ”forskare” aktivt propagera för uppsägandet av Sveriges suveränitet som självständig nation ?

Under andra omständigheter skulle detta ha kallats för högförräderi. Det är en mycket farlig utveckling i demokratins namn och kommer att få total motsatt effekt. De facto - betyder det att ordspråket citerat nedan kommer att bli än mer aktuellt:

” Historiens mest överlägsna invasionsvapen har blivit den förvrängda definitionen av mänskliga rättigheter och demokrati. För att lyckas som kolonisatör och erövrare- behövs bara att man kommer i tillräckliga antal så har man den moderna legaliteten och rätten till sköld.”

Som tankeexperiment så kan vi applicera samma förslag till kalla kriget när Sverige faktiskt försökte bevara självbestämmandet. Fri invandring från Sovjetunionen är tillåten, ”moderata kommunister” så som ”hård förda stalinister”. Sovjet skulle bara behöva sända över tillräckligt många agenter till svenska valmanskåren så förvandlas landet till en sovjetisk satellitstat. Med ”demokratiska principer bekämpas demokratiska värden” skulle reaktionen vara. Många skulle resa sig och förkasta demokratin under dessa principer.

I fredens och demokratins sanna intresse, måtte vi aldrig gå i en riktning som dessa förvirrade
”do-gooders” som Ludvig Beckman och Per Strömblad föreslår. De har definitivt gjort demokratin en otjänst med detta förslag.

Med deras metod applicerad i lag, har de givit den demokratiska staten dessutom dess dödsstöt ! Många skulle inte se någon anledning att försvara ett system som inte bara förtrycker yttrandefrihet som idag, men också lägger landet vidöppet för främmande kolonisation och maktövertagande.

För att läsa deras debattartikel på DN Debatt, klicka här !

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se