måndag, november 07, 2005

Rusar Europa med vidöppna ögon mot inbördeskrig ?


Så har vi nu kommit till en punkt i utvecklingen av det mångkulturella samhället där media inte längre kan blunda och tiga ihjäl faktumet. Europa har återigen utsatts för etniska upplopp.

Skador för mångmiljonbelopp och brinnande städer över hela Frankrike, ursprunget från förorterna med afrikansk och arabiska befolkning. Dödsfall är nu ett faktum och skadegörelse har spridit sig till Bryssel, Bremen och Berlin. Vart skall det sluta ?

Medierna har gjort sitt bästa att dölja den etniska aspekten av vandalismen och när faktumet inte längre går att förneka ursäktas vandalismen med orsaker som utanförskap på arbetsmarkanden och allmän diskriminering. Ifall upploppens orsak enbart är samhällig- och ekonomisk utanförskap måste man fråga sig varför inte övriga grupper i franska samhället som lever i periferin som fattiga och arbetslösa etniska fransmän inte deltar i upploppen ?

Upploppen beror tydligen inte enbart på ekonomiska orsaker utan på kulturella och etniska friktioner som har bubblat under ytan hos det mångkulturella samhällets hela historia.

En oansvarlig immigrations politik som inte har tagit hänsyn till samhällets förmåga att ge människor arbete, eller rättar sagt, tagit hänsyn till ifall den europeiska ekonomin har haft behov av arbetskraftsimport eller ej, ger nu sitt resultat i form av etniska konflikter.

Att urskulda dessa kriminella handlingar, d.v.s upploppen i form av förstörande av egendom, kyrkor, attackerande av handikappade människor, beskjutande av poliser och misshandel av oskyldiga med att säga att orsaken är att människor är missnöjda över att inte ha jobb är idiotisk naivitet. Dessa upplopp är inte försvarbara oavsett orsak. Argumentet späder bara på förövarnas ursäkter. Det är det samma som att påstå att det är förståligt och försvarbart om vi som européer skulle bosätta sig i massor i Japan, oavsett möjlighet att få jobb i landet, och när så inte sker börjar vi attackera det japanska samhället. Tankeexperimentet visar hur befängt detta är.

Dessa etniskbaserade upplopp som nu sker i Frankrike är inget nytt. För många svenskar är det dock en ny företeelse. Media gör sitt bästa att försöka tysta nyhetsrapportering om upplopp som är relaterad till etniska grupper. Senast för ett antal veckor sedan skedde ”racial riots” i Birmingham mellan ”Asians and Blacks” med resultatet mord och skadegörelse. Hela stadsdelar i Birmingham var utanför kontroll. Denna konflikt mellan två invandrargrupper i Europa ställer på ändan argumentet från mästertyckarna och ” do-gooders” att orsaken till upploppen beror på européers diskriminering av invandrare, alltså att det är ett problem mellan ”vi och dem”.

Andra upplopp från invandrargrupper har förekommit många gånger tidigare i andra städer i Storbritannien och övriga Europa. För inte länge sedan i Belgien gick ungdomar med marockansk ursprung bärsärkargång och vandaliserade butiker och fordon. I Holland har upplopp förekommit i oroväckande frekvens och till och med etniskpolitiskt motiverade mord av offentliga personer har skett.

Orsaken till upploppen speglar inte bara det multikulturella samhällets ekonomiska misslyckande utan orsakas av mycket djupare mörkare sidor av mänsklighetens psyke. Historien har gång på gång visat vad resultat blir när olika etniska grupper med olika tankesätt, kultur, religion och historia försöker samsas på samma geografiska område. Krig eller inbördeskrig och i extremfall folkmord är resultatet. Senaste exemplet är det jugoslaviska inbördeskriget på 90-talet. Det etniskt baserade kriget orsakades av mosaiken av olika religioner och etniska grupper som den jugoslaviska staten bestod av. Grunden för existensen var den kommunistiska diktaturen som undertryckte friktion mellan folkgrupperna i landet. Samhället var dock konstlat och föll samman vid den tidpunkt människorna fick sin personliga frihet.


Det är med stor sorg i hjärtat man iakttar samma utveckling igen, till trots de tydliga erfarenheterna från historien. Det är dags att vakna upp från 60-70 talets utopiska dröm om det mångkulturella samhällets goda och harmoniska aspekter och ifrågasätta den massiva snabba omformningen av det nationella samhället till nuvarande multikulti. Låt oss lära av historien och sätta vår tillit till människans realistiska och goda sidor så kanske vi undvika ytterligare anarki !

6 Comments:

At 13/11/05 11:12 fm, Anonymous Jonas B said...

bakom "jag är inte rasist, men...." brukar det värsta rasisterna finnas.

 
At 13/11/05 12:08 em, Blogger Pojken som ropar said...

Dynga tycker jag detta är.
Tomas

 
At 13/11/05 1:02 em, Blogger Moderatorn said...

Till "pojken said" och "pojken ropar" eller Tomas som lagt in två inlägg under olika referenser:

För det första, du har all frihet i världen att tycka det är dynga, vilket jag accepterar. Det är det som skiljer en demokrat från en åsiktsfundamentalist. Det fanns gott om dem i Sovjetunionen, men det var förstås före dina egna minnen.

För det andra, vad är rasim i dina ögon ? Är den biologisk, kulturell, politisk eller etniskt betingad - eller allt i ett, bara om det går emot dina egna åsikter ?

 
At 18/1/06 8:18 em, Anonymous Anonym said...

"Dessa etniskbaserade upplopp som nu sker i Frankrike är inget nytt. För många svenskar är det dock en ny företeelse."

Kravallerna i Göteborg var också "etniska". Du är också "etnisk". Allt du gör är "etniskt". Tillochmed din dynga är "etnisk".

 
At 20/1/06 1:05 fm, Blogger Moderatorn said...

Till Anonymous:

Då är det alltså okey att säga att kravallerna i Frankrike sprang ur områden med arabiska och afrikanska invandrare..eller Birmangham-upploppen var mellan svarta och pakistaner ( "asians" som de kallas där) ? Vad bra att vi kan vara ärliga !

Beträffande kravallerna i Göteborg bestod de av en uppsjö av etniciteter. De var alla vänsterextremister dock !

Beträffande allt är etniskt ? Nej inte allt. Etnisk är bakgrund ur kulturell hänseende. Denna sida tar ställning mot diskriminering baserad på t.e.x "etnicitet". Läs beskrivningen !! Detta innebär dock inte att kolonisering av t.e.x Sverige är acceptabelt !

Din beskrivning av etnisk visar dock att du inte vet vad du talar om !

 
At 20/1/06 1:10 fm, Blogger Moderatorn said...

Till Anonymous:

Men vad kan vänta sig av ett barns förståelse, direkt från barnbloggen "Ärligt tala..." som häller dynga/barnbäck lite varstans !

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se