onsdag, november 16, 2005

Svenska Dagbladet klargör HIV-gruppvåldtäktens förövares bakgrund !

Tack för inlägget som klargör HIV - våldtäktsmännens bakgrund. Tydligen så vågar Svenska Dagbladet vara journalistiskt objektiva mot sina läsare, till skillnad från Aftonbladet. SvD skriver:

"Åklagaren vill att två av männen ska utvisas och förbjudas att återvända till Sverige inom en tid av minst tio år."

En eloge till SvD som rapporterar om vad som händer, åtminstone i detta fall, och inte förtiger och undanhåller fakta.

Det slår mig att det är märkligt hur snabbt viss media är villiga att rapportera signalement på förövare när signalementet är ”svenskt utseende” och tydligen snabbt förlorar intresset att bidra till förövares infångande när signalementet är ett annat.
Jag tänker på Anna Lind-mordet, då vi fick ganska omgående veta av media att förövaren hade ”svenskt utseende". (Vad nu det är i vårt mångkulturella Sverige, förövaren var född i Jugoslavien visade det sig).

Oavsett bakgrund så skall brottslingar sättas dit är min poäng, utan politiserade signalement, och det hårt !

Åter igen ser man bristerna i systemet när åklagaren i detta fall vill att förövarna skall ”förbjudas att återvända till Sverige inom en tid av minst tio år ”.

Verkligen- de har "tagit i med hårdhandskarna denna gång”, när de vill avvisa på 10 år två av de tre förövarna !

Jag förstår inte varför det inte är självklart att om man begår grova brott i Sverige så skall detta innebära utvisning på livstid. Det är ingen rättighet att få leva i Sverige som kriminell utlänning, det är en naiv förmån !

En annan sak slår mig också, kan vi nu utvisa denna hiv-infekterade våldtäktsman från Sverige med den nya amnestilagen ? En av anledningarna för att kunna stanna enligt amnestin ( trots tidigare avvisningsbeslut) är:

”Det föreligger praktiska eller medicinska hinder för avvisning"

Det är patetiskt att fråga sig varför vi har större och grövre brottslighet idag än tidigare. Sanningen är uppenbar, speciellt när nuvarande åsiktsfundamentalism avslöjar sig så enkelt.

Läs SvD rapportering om fallet.

1 Comments:

At 16/11/05 9:48 fm, Anonymous Anonym said...

Mer detaljerad info finner du här:

http://www.info14.com/inrikes.php?id=1040

Övriga kommentarer-överflödiga!!

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se