fredag, februari 03, 2006

Att ge efter för "Kill all who insult Islam" är en anakronistisk anomali av det fria Europa !


Johan Hakelius på Aftonbladet skriver:

”De slänger inte ut skattemiljarderna
Är det Gudfadern eller Vit Mans Börda som gäller? En sammanfattning:Väst, inte minst Skandinavien, betalar skattemiljarder för att hålla den genomkorrupta palestinska administrationen under armarna. Nu har islamisterna tagit över. Samtidigt har folk på gatorna hetsats att utse Danmark till ondskans imperium. De skjuter automatvapen i luften, som om de inte begrep att kulorna kommer ned igen. De gapar, skriker, bränner flaggor, ockuperar biståndskontor, hotar”

”Ingen av dem har, såvitt jag kunnat notera, krävt att skandinaviska skattemiljarder ska utvisas. Däremot vill de helst slänga ut skandinaver.Den politiska slutsatsen av detta är att vi måste fortsätta betala och dessutom be om ursäkt för några halvtaskiga karikatyrer av Muhammed i en dansk tidning”

”Det är möjligt att detta är höjden av politisk vishet. Men det är oklart varför.Jag kan ana två skäl, båda outtalade, under allt diplomatsnack. Det ena – låt oss kalla det Gudfaderskälet – handlar om beskyddarpengar. Vi ska köpa oss fria från terrordåd och mord. Precis som vilken korvförsäljare som helst som måste betala maffian, för att kiosken inte ska brinna ned.Det andra – Vit Mans Börda-skälet – är mer komplicerat. På ytan handlar det om att européer varit taskiga mot icke-européer. Därför har vi en skuld. Den ska vi betala av utan att ställa alltför många krav. De stackars icke-européerna slår ju ur underläge”

”Borrar man en aning i det där är det dock samma gamla kolonialism som alltid. För alltihop bygger på att det är orimligt att kräva av icke-européer att de ska ta hand om sin egen skit och uppföra sig civiliserat. Vi måste ha tålamod med deras hysteriska anfall. De vet inte bättre. Vit Mans Börda.Inget av de där båda skälen är något vidare.Möjligen finns ett tredje, maktpolitiskt skäl: om inte vi betalar gör diverse skumma arabstater det. Och då får den aggressiva, mordhotande, automateldsskjutande mobben fritt fram.Det är – möjligen – ett hyfsat skäl att betala. Men respekt, till skillnad från pengar, kan man inte tigga eller utpressa sig till. Respekt förtjänar man. En bra början är att inte bete sig som halvgalna vildar”

Ja med de palestinska myndigheterna i händerna på en terroriststämplad organisation samtidigt som delar av befolkningen av Palestina hotar och uppmanar svenska medborgare att lämna området; kan man inte säga det bättre än som Johan Hakelius

” de slänger inte ut skattemiljonerna”.

Antigen är dessa fundamentalister rätt och slätt dumma om de nu vill bita handen som föder dem eller så vill de rätt och slätt bryta alla förbindelser med Sverige oavsett vänskapliga, kosta vad det vill. De borde beakta hur många miljarder kronor som Sverige har understött Palestina.

Nu måste den svenska regeringen agera. Stoppa biståndet till en regim som nu vill skada svenska medborgare !

Den brittiska utrikesministern Jack Straw uttalat följande:

” Freedom of speach did not mean an open season on religious taboos”

Ja demokratin har sina prövningar men det har också RELIGIONSFRIHETEN. Har dessa muslimska fundamentalister förstått att dessa bilder var just en karikatyr publicerad i Danmark. D.v.s i väst och inte i ett muslimskt land ? Med vilken rätt har världens muslimer att påpacka vad ickemuslimer i ett ickemuslimskt land får tycka, uppfatta, avbilda och publicera ?

Demokratin och religionsfriheten kommer att vara på mycket djupt vatten när man låter religiösa dogmer styra samhället. Religionsfrihet innebär rätten att tillbedja och

”bli frälst "på sin egen fason - inte diktera vad andra får göra eller inte !

Att man inte får avbilda Allah och Muhammed kanske är rätt och riktigt för en muslim. Men till saken hör nu att dessa bilder ritades av ickemuslimer. Europeisk frihet och demokrati är lika mycket en livsåskådning som bör respekteras som vilken religion som helst. Nu förefaller det så att demokratin har sitt ursprung och dess hemmaplan är Europa. Så varför skall vi acceptera terror och betala beskyddarpengar när vi praktiserar dessa fundamentala friheter på vår egen bakgård ? Vi kräver inte att man i muslimska länder skall kunna avbilda Muhammed, d.v.s packar på våra normer om yttrandefrihet, som nu dessa muslimska fundamentalister försöker göra med oss !


Demokratin och yttrandefriheten är redan under press med dagens ”politiska korrekthet” och om vi nu skulle kapitulera för terror och maffiametoder – vilken frihet har vi då ? Steget är då inte långt från vilken sekt som helst skulle kunna punktera det fria samhället med diverse påbud enligt deras egen åskådning.

Skall t.e.x Jehovas Vittnen ha rätten att kräva att alla skall nekas till blodtransfusion?
Tankexperimentet visar hur befängt detta är. Skall vi kapitulera för terrorister som vill packa på deras normer på människor som anser sig inte leva under deras preferenser ?

Muslimska fundamentalister brukar inte direkt visa respekt för andra åskådningars symboler när de nu som tidigare bränner nationella flaggor, d.v.s symboler för hela folk. ( När flaggbränning sker i Europa gäller dock inte lagen om hets mot folkgrupp konstigt nog. ) Om de propsar på att man skall visa respekt för en åskådning som islam så borde de kanske börja med sig själva och föregå med gott exempel och inte vanhelga symboler som flaggor, d.v.s symboler för andra åskådningar; innan de kräver av andra det de inte klarar själva ?

En demokrati som tillåter terrorverktyg som Al Jazeera ( tidigare upptaget på denna blogg) att agera fritt och ett samhälle som tillåter muslimska fundamentalister att uppvigla till terror, mord och hat med plakat som ( i London den 3:e feb 2006):

” Kill all who insult Islam” BBC go to hell” (notera BBC har inte publicerat några bilder av Muhammed), “Europe is the cancer islam is the answer”;

-kan man inte annat säga än att Europa har en cancer ! Varför tillåts denna uppvigling mot européer utan konsekvenser som utvisning av förövarna ? Lagen mot hets mot folkgrupp gäller tydligen bara till skydd av vissa- men inte européer uppenbarligen. Det om någon visar denna dubbelmoral som den politiska korrekthetens brigader står för. Men vad det visste vi ju redan.

Fundamentalism av all dess slag måste bekämpas eftersom terror, utpressning, hot och terrorism är en anakronistisk anomali av det fria Europa !

Frihet kan inte existera under förtryck och terror. Och när friheten är borta blir medlem i kampen just nedtryckning av de krafter som paristerar på friheten; och som i sin tur inte kan existera utan den politiska korrekthetens brigader !

Så Uppriktigt Talats upprop mot Al Jazeera i svenska kabelbolag är än mer aktuell med rådande utvecklingen. Dags att ”spotta i nävarna” och försvara oss och inte låta dessa frihetsparasiter utkräva mer och mer blod tills den sista droppen runnit ur från frihetsälskande människor !

2 Comments:

At 7/2/06 9:32 fm, Anonymous Anonym said...

Du gör väldigt intressanta observationer och drar, enligt min mening, rätt slutsatser. Som vanligt står Sverige (och till viss del även Väst Europa) helt handfallna inför det som nu händer. Jag skulle gärna vilja se att en svensk (helst större dagstidning) var modiga nog att publicera det du har skrivit för flertalet människor resonerar nog ganska likt dig i de här frågorna.

Hälsningar
"en som faktiskt inte är helsvensk"

 
At 9/2/06 4:44 em, Blogger Weine Berg said...

Det Nya Sverige verkar vara fantasins sista utpost i Europa där verkligheten kan förträngas hur hårt den än bultar på dörren...

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se