onsdag, maj 31, 2006

Återigen invandrarupplopp i Frankrike


Tidigare så har vi här på Uppriktigt talat skrivit om flera etniskt betingade upplopp runt om i Europa urprungna från invandrartäta förorter i Frankrike.

Vi har noterat att upploppen runt om i Europa är etniskt baserde, d.v.s att etniska grupper bekrigar varandra, antingen invandrargrupper mot europeisk urpsrungskultur eller olika invandrargrupper i konflikt med varandra så som i Storbritannien där "Asians" och "Blacks" attackerar varandra ( se BBC News länk).

I Sverige har vi sett upplopp i Södertälje när polishuset blev attackerat med maskingevär efter en polisarrest i området och i Rosengård har uttryckningsfordon upprepade gånger också hamnat under attack.

Återigen i maj 2006 har vi upplopp i en Parisförort.

DN rapporterar:

"För andra natten i rad skakas Parisförorten Montfermeil av ungdomsbråk. Den utlösande faktorn var gripandet av en ung man.

Den unge mannen var Muhittin Altun, den ende av pojkarna som överlevde när de gömde sig i en elcentral i höstas. Det var nyheten om hans skador och hans vänners död som satte fart på kravallerna i förorterna i oktober förra året. Under de tre veckor som kravallerna pågick brändes mer än 10.000 bilar upp, 127 poliser skadades, 4.500 personer arresterades och skador värda två miljader kronor uppmättes. Enligt polisen ska den 18-årige Altun ha slängt stenar mot en polisbil, något som hans advokat förnekar. Altun ska ha varit med och legat bakom den nya våg av kraveller som har drabbat Montfermeil, där bland annat borgmästarens hem attackerats.

Polisnärvaron har ökat kraftig i Montfermeil för att förhindra liknande scener som de i höstas. Nu oroar sig polisen i Frankrike en sommar med upplopp"

Problemen återstår alltså. Öronmärkta jobb för invandrare i förorterna har inte lyckats stävja oroligheterna. Media understöder indirekt också upploppen genom att uttrycka förståelse för oroligheterna. T.e.x citerar DN The Times:

"Trots att det snart gått mer än ett halvt år sedan kravallerna i höstas har inte mycket gjort för att förbättra situationen för de i förorterna. Det samma ilska som åter visar sig nu, hävdar många, skriver tidningen The Times. "

Att ge konstgjord andning i en ohållbar situation genom apartheid liknande handlingar som öronmärkta invandrarjobb samt "positiv särbehandling " i arbetslivet och utbildningsväsendet är en väg som uppenbarligen har gång på gång misslyckats. Till trots utländska erfarenheter går också Sverige mot diskrimineringens väg genom att särbehandla etniska grupper i samhället.

Problemet kommer alltid att finnas kvar när man inte tar hänsyn till samhällets förmåga att absorbera massinvandringen, dvs att ge människor arbete. Av någon förunderlig anledning så tror dagens politker från vänster till höger, att en tidigare allmänt vedertagen ekonomisk lag inte längre gäller i vår tid, d.v.s den om efterfrågan och utbud. Man importerar uppenbarligen ej efterfrågad arbetskraft samtidigt som antalet arbetsplatser försvinner p.g.a ekonomisk tillbakagång och företagsutflyttning.

Man kan tycka att Sverige borde ha arbetskraft brist när man just infört en amnestilag som i de flesta fall resulterar i att alla som har kommit till Sverige sedan år 2000 får stanna, oavsett skyddsbehov eller inte.


Skyddsbehov för flyktingar har inget att göra med dagens manssinvandring. Istället åläggs de som har arbete försörjningsbördan av hundratusentals invandrande individer ( förutom inhemska arbetslösa) som aldrig har eller kommer att kunna bidra till socialförsäkringssytemet p.g.a arbetsplats bristen.

Man behöver inte vara matematiker för att kunna förstå att sådant system inte kan hålla i längden. Välfärdssystem med fri sjukvård och allmänna pensionssystmet går mot sin grav till mötes i allt snabbare takt. (ATPpension-systemet har ju redan dött).

Problemet med arbetslösheten kan man dock tro enligt media rapporteringen är ett fenomen så endast gäller invandrare. All vet dock att det även gäller infödda européer, unga som äldre människor.

Anledningen till arbetslösheten associeras med invandrare i större utsäckning än infödda är uppenbar. Importerat överkott av en vara som kommer sist på marknaden, oavsett om det är en produkt eller tjänst som arbetskraft, blir alltid dumpad av marknaden. Oavsett om det gäller invandrande människor eller unga infödda människor som skall entra arbetsmarknaden. Jobben som finns är redan upptagna.

Uppenbarligen så är odemokratiska tillvägagångssätt och våldets väg som protest form framtidens melodi, eftersom invandrargruppers kravaller resulterar i ett ursäktande av media samt ger "positiv särbehandling" med skattfinansierade örommärkta jobb eller utbildningar för dem.

Vad sänder det för signaler till samhället ?


Att det är givande att tillta våld som protestform !
Att attacka oskyldiga som nu har sker är inte försvarbart oavsett orsaker och borde bemötas med nolltolerans av myndigheter. Definitivt när dessa anarkistiska immigranter tydligen inte vill leva enligt demokratiska normer som tex fredliga protester.

Jag är rädd för att andra grupper i samhället, som tex inflödda arbetslösa européer, eller vilken grupp som helst som känner sig missgynnad, i en slutända kommer dra slutsatsen att det är våldets melodi som ger framgång. Att sitta passiva eller fredligt demonstera ger bara nackdelar iform diskriminering om man råkar vara infödd i Europa.


För varje positivt särbehandlad individ eller grupp blir en annan diskrimenerad när den andra gruppen får fördelar p.g.a etnisk tillhörighet !

Och vart skall detta sluta ? Ekonomiska immigranter förespråkas att tas emot i ännu större utstäckning, istället för införandet en meritokratisk invandringspolitik som alla nationer vinner på att ha; vilket redan gäller in invandringsländer som t.e.x USA eller Australien.

Dessa traditonella invandringsländer har ju inte heller dessa kravaller instigerat av immigrant grupper.

Vi européer har mycket att lära. Förhoppningsvis utan ytterligare blodsutgjutelse !

3 Comments:

At 22/6/06 5:10 em, Blogger Candide said...

Gud vad meningslös blogg! Allt handlar om invandring... Vilket tjat? Är det så yttrandefriheten hyllas, genom att skriva oändliga meningslösa rader om ett och samma ämne?
Bläh!

 
At 28/6/06 6:40 em, Blogger Moderatorn said...

Varför får man inte diskutera asylpolitiken i Sverige om man anser att den skandalös ? Är det bara vissa ämnen som är ok att diskutera när det gäller "yttrandefrihet" ? Du borde nog läsa inläggen innan spyr ur dig dina osakliga kritik. Meningslös ? På vilket sätt ? Konkritisera eller håll tyst med din kritik. Du skall vara saklig så vi är här om du vill bli tagen på allvar !

 
At 27/9/07 1:12 fm, Anonymous Anonym said...

Bra skrivet, däremot så är det ju synd att personer som Candide här inte verkar se att just Invandring är och alltid har varit en stor fråga!

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se